X 
Transnistria stiri: 1408
Preşedintele stiri: 4070

Societatea civilă: Constituția nu mai este Legea Supremă a Moldovei?!

29 iul. 2014,, 18:15   Societate
3849 0
Foto: gandul.info
Pe rețelele de socializare se discută activ marcarea a 20 de ani de la adoptarea principalului document al Republicii Moldova – Constituția. De menționat, că la discuții participă atît cei care au adoptat Legea Supremă în Parlament, cît și cetîțeni de rînd, transmite NOI.md.

„Cîtă lume mai știe astăzi că din cei 101 de aleși ai poporului pentru adoptarea proiectului Constituției au votat 84 de deputați: 56 din cea mai mare fracțiune de atunci – cea a Partidului Democrat Agrar, precum și 28 de deputați din partea Partidului Socialist și Mișcării Unitate – Edinstvo. Deputații din partea PPCD-ului și Blocului Țăranilor și Intelectualilor au votat împotrivă, pentru că articolul 13 prevedea că limba de stat este limba moldovenească în baza grafiei latine. Printre membrii acestor partide atunci se numărau Mihai Ghimpu, Iurie Roșca, Valeriu Matei, Sergiu Mocanu”.

„Așa și nu am înțeles: conducerea de vîrf nu organizează nimic cu prilejul împlinirii a 20 de ani de la adoptarea Constituției? Niciun fel de acțiuni festive sau recepții?! Nu cred că au uitat! Oare chiar semnarea asocierii cu UE a umbrit totul? Sau are dreptate opoziția și după semnarea documentului Constituția nu mai este Legea Supremă a Republicii Moldova?”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?