X 
Transnistria stiri: 1451
Preşedintele stiri: 4081

Șevciuk: Regiunea se confruntă cu cele mai serioase provocări din ultimii 20 de ani

31 iul. 2014,, 12:30   Societate
4215 6
Foto: gospmr.ru
Liderul transnistrean, Evgheni Şevciuk, consideră că în prezent regiunea se confruntă cu cele mai serioase provocări din ultimii 20 de ani, după conflictul armat din 1992. Potrivit agenţiei "Infotag", preşedintele Transnistriei a declarat astfel ieri, la întrevederea cu locuitorii raionului Slobozia.

El a menţionat că se modifică regulile de comerţ în Ucraina şi Moldova, care au semnat acorduri de asociere cu Uniunea Europeană.

"În legătură cu aceasta, prognozăm noi riscuri din 1 ianuarie 2015. Ne aflăm într-o situaţie complicată. Pentru a stabiliza situaţia economică şi a ne dezvolta, în premieră au fost semnate acorduri interdepartamentale între Transnistria şi Rusia. Încercăm să creăm noi relaţii de livrare a produselor agricole din Transnistria în Rusia", a spus Şevciuk, adăugînd că în ultima perioadă, în Transnistria a început a fi resimţită dinamizarea proceselor legate de sosirea în regiune a cetăţenilor altor state.

"La înregistrarea pe teritoriul Transnistriei a străinilor luăm decizia ghidîndu-ne, în primul rînd, de asigurarea securităţii transnistrenilor. Luînd în calcul evoluţiile din Ucraina, am sporit controlul persoanelor care se înregistrează. Este o practică mondială de păstrare a nivelului de securitate publică. Dinamica crimelor în republică în ultima perioadă demonstrează că crimele grave sînt comise cel mai des de cetăţenii veniţi din alte state", a comentat situaţia preşedintele.

El, de asemenea, şi-a exprimat îngrijorarea în legătură cu aprovizionarea regiunii cu gaze naturale. Şevciuk a amintit că Transnistria primeşte gaze din Rusia, dar "acestea pleacă spre Balcani, tranzitînd teritoriile Ucrainei, Transnistriei și Moldovei".

"Din păcate, în istoria noastră deja au avut loc precedente cînd era sistată livrarea gazelor pentru Ucraina şi, din cauza acestui fapt, întreprinderile noastre nu activau. Noi depindem complet de aceste livrări şi este dificil de făcut ceva în situaţia dată", a spus Şevciuk.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?