X 
Arşiţa stiri: 233
Preşedintele stiri: 4151

Feroviarii din Moldova marchează sărbătoarea lor profesională

1 aug. 2014,, 15:45   Societate
3074 1
Фото: viza.md
„Astăzi este un bun prilej de a felicita feroviarii din Moldova cu ocazia sărbătorii lor profesionale și de a vorbi nu doar despre realizări, ci și despre problemele existente”, a declarat pentru NOI.md directorul interimar al ÎS „Calea Ferată din Moldova”, Serghei Tomșa.

Interlocutorul a subliniat că situația din orice ramură reflectă starea lucrurilor din întreaga economie a țării, inclusiv din întreprinderea lor.

„Cu toate acestea, în primul semestru al anului curent întreprinderea noastră a transportat 2,2 milioane de tone de diferite mărfuri sau cu 7% mai mult decît în aceeași perioadă a anului precedent. Transportul de pasageri, dimpotrivă, este în scădere cu 7%. De serviciile CFM au beneficiat 1,8 milioane de pasageri. Dar vina nu ne aparține. Este vorba de consecințele evenimentelor din Ucraina și introducerea unor reguli noi de intrare pe teritoriul Rusiei”, a precizat Tomșa.

Referindu-se la problema celor cinci trenuri modernizate care în prezent staționează în depouri, funcționarul a explicat că acum activează o comisie specială formată din experți internaționali, care se ocupă de certificarea acestor trenuri.

După aceasta vor putea înlăturate defecțiunile comise la modernizarea trenurilor.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав