X 
Arşiţa stiri: 167
Jocurile Olimpice stiri: 133
Transnistria stiri: 1412

Ponta: Acţiunile Rusiei reprezintă pericol pentru Moldova şi regiune în general

1 aug. 2014,, 16:15   Societate
3600 5
Foto: noi.md
Prim-ministrul României, Victor Ponta, consideră că "acţiunile Rusiei reprezintă pericol pentru Moldova şi întreaga regiune". Această opinie a fost exprimată de premier într-un interviu pentru portalul digi24.ro, relatează agenţia "Infotag".

"Regiunea a fost destabilizată de acţiunile Federaţiei Ruse, fie că a fost vorba despre anexarea ilegală a Crimeii, fie că a fost vorba despre sprijinul acordat separatiştilor. Presiunile Federaţiei Ruse cu siguranţă influenţează drumul proeuropean al Moldovei", a spus Ponta.

El a subliniat că "integrarea europeană a Moldovei trebuie să fie principalul obiectiv al României".

Potrivit lui Ponta, pericolul la care este expusă Republica Moldova este legat de un eventual cîştig al alegerilor de către Partidul Comuniştilor, în noiembrie, lucru "care ar destabiliza procesul de aderare a republicii la UE".

"Guvernul de la Chişinău, Parlamentul, majoritatea parlamentară, au luat decizii clare, de neîntors, sînt pe un drum bun, spre Europa, care trece prin România. Evident, în noiembrie, acest drum poate fi oprit dacă Partidul Comuniștilor cîştigă alegerile", a spus Ponta.

Premierul român a menţionat că în situaţia dată România intenţionează să susţină şi mai mult Moldova, pentru "a demonstra prin fapte avantajele integrării europene".

"În august vreau să dau drumul cu premierul Leancă la primul metru cub de gaz, grădiniţele sînt spre finalizare, vom inaugura SMURD la Bălţi. Astăzi am aprobat ultimele resurse necesare, lucruri care înseamnă mai mult decît vorbe frumoase, înseamnă un semn clar că România face lucruri concrete. În acest fel, forţele proeuropene au şansa să spună: uite că nu doar la vorbe sînt alături de noi", a subliniat Victor Ponta.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав