Cutremure stiri: 506

Tentativă de transportare a 41.300 de aparate cu electroşoc din Odesa spre Transnistria, dejucată de vameşi

2 aug. 2014,, 13:00   Societate
3953 1
Foto: noi.md
Grănicerii şi inspectorii vamali ucraineni au depistat un lot mare de bastoane cu electroşoc, documentate ca lanterne portative, care urmau să fie transportate în tranzit prin teritoriul Ucrainei, relatează NOI.md cu referire la portalul de ştiri FF.md.

În special, peste 41 de mii de aparate cu electroşoc au fost aduse într-un container din China la portul din Odesa, pe adresa unei întreprinderi transnistrene. Acestea au fost transportate într-un camion la punctul de trecere Cuciurgan-Pervomaisk.

Potrivit mass-mediei ucrainene, în declaraţia vamală a transportatorului a fost indicat un lot "de 41.300 de lanterne portative". Însă, în urma inspecției, s-a constatat că aceste dispozitive sînt „mijloace de autoapărare activă, destinate colaboratorilor din organele de drept pentru serviciul de menţinere a ordinii publice, neutralizarea manifestărilor agresive din partea delincvenţilor, pararea atacurilor şi înfrîngerea rezistenţei acestora”.

În prezent, dispozitivele cu electroşoc au fost confiscate şi transmise spre păstrare în siguranţă pînă la emiterea unei decizii de către o instanţă de judecată.

Nu este clar pentru ce Transnistria ar avea nevoie de atîtea bastoane cu electroşoc. Nu este exclus că marfa este destinată pentru a fi revîndută la un preţ mai mare în Republica Moldova, precum şi în Ucraina, unde are loc un război civil.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав