X 
Jocurile Olimpice stiri: 120
Transnistria stiri: 1410

Meyer îi îndeamnă pe politicienii moldoveni să nu joacă teatru

2 aug. 2014,, 17:00   Societate
5762 8
Foto: timpul.md
Ambasadorul Germaniei în Republica Moldova Matthias Meyer, la final de mandat în ţara noastră, a declarat într-un interviu acordat ziarului „Adevărul”, pentru a ajunge la Europa, Moldova trebuie să scape de politicieni şi judecători corupţi, transmite NOI.md.

În caz contrar, funcţionarii corupţi nu vor merge la închisoare pînă cînd instituţii de stat rămîn sub autoritatea unor persoane.

"Trebuie să se ajungă la situaţia cînd statul are instituţii ce nu depind de o persoană anume, care sunt puternice şi autonome în luare deciziilor. Nu poate să funcţioneze un sistem în care şeful hotărăşte totul. Instituţiile trebuie să fie construite în aşa mod încît la orice nivel să existe purtători de decizie şi doar cele mai importante hotărîri să fie luate de şef. Acest sistem trebuie să se democratizeze, să fie deschis, oamenii trebuie să aibă încredere că îşi pot rezolva problemele bazîndu-se pe lege, fără să fie nevoiţi să dea bani, să se simtă protejaţi de stat", a subliniat diplomatul.

El i-a îndemnat pe politicienii moldoveni să nu joace teatru, deoarece oamenii înţeleg situaţia reală din Moldova.

"Politicienii nu trebuie să se ascundă după deget şi nu trebuie să joace teatru în faţa oamenilor. Oamenii nu sînt proşti. Mulţi politicieni cred că oamenii nu ştiu nimic, dar nu e aşa, oamenii înţeleg foarte bine ce se întîmplă în Republica Moldova, văd cum unii se îmbogăţesc, ştiu cine sînt corupţi. Trebuie să înţelegeţi că, dacă vreţi în Europa, aceste lucruri trebuie să se termine. Prietenia este un lucru, dar sinceritatea, deschiderea, transparenţa este cu totul altceva", a spus Matthias Meyer.

Diplomatul german a sfătuit cetăţenilor Republicii Moldova să voteze toamna aceasta pentru un guvern care nu va fi niciodată acuzat de corupţie.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?