Arşiţa stiri: 233
Preşedintele stiri: 4151

UE a reluat livrările de tehnologii militare Kievului

4 aug. 2014,, 01:25   Externe
4826 3
Foto: polit.ru
Ministerul Afacerilor Externe al Rusiei, a declarat că liderii UE au ridicat restricțiile privind furnizarea Kievului de tehnologii și echipament militar, care, potrivit diplomaților, pot fi folosite în acțiunile militare în partea de est a țării, precum și pentru "represiune internă". O declarație corespunzătoare a fost publicată pe site-ul ministerului.

Potrivit diplomaților, decizia a fost luată în cadrul unei reuniuni recente a Consiliului UE de la Bruxelles. Cînd anume a avut loc această întîlnire, nu se precizează.

Ministerul de Externe a declarat că decizia Consiliului European este pătrunsă de "standarde duble" și nu corespunde cu regulile controlului exporturilor de tehnologie și echipament militar adoptat de UE în decembrie 2008. Aceste norme conțin o serie de criterii, standarde și "Codul de conduită", care definesc cerințele minime față de furnizarea de produse militare.

"Este de înțeles motivul pentru care UE ignoră faptele incontestabile de tiruri de pe teritoriul Ucrainei asupra teritoriului rusesc: perspectiva implicării în astfel de acte creează, probabil, un careva disconfort la Bruxelles", - se spune în comunicat.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав