X 
Transnistria stiri: 1406
Preşedintele stiri: 4068

Apartamentele pentru săraci din Călăraşi vor fi dotate cu sisteme antiincendiu din banii SUA

5 aug. 2014,, 10:15   Societate
2619 0
Foto: esse-support.ru
Apartamentele pentru săraci din Călăraşi vor fi dotate cu sisteme antiincendiu, acordate de ambasada SUA în Republica Moldova.

Potrivit agenţiei "Infotag", ambasadorul interimar al SUA în Republica Moldova, Kara McDonald, a spus luni, la ceremonia de transmitere a utilajului, că detectoarele de fum îi vor avertiza pe locatari despre pericolul pe care nu-l pot observa în casă.

Potrivit lui, acest sistem în cele mai multe cazuri previne catastrofa şi SUA cu bucurie va dona acest utilaj familiilor social vulnerabile.

Primarul Călăraşului, Nicolae Melnic, a spus că în anul trecut ambasada SUA a acordat 10 mii de lei pentru achiziţionarea a 80 de detectoare, care au fot instalate 36 de case.

"În primele luni ale anului curent, cu ajutorul acestui sistem au fost prevenite cîteva focare periculoase, fiind salvate vieţile a patru copii. Acum SUA au acordat $10 mii pentru procurarea a 1247 de detectoare, care vor fi instalate în 600 de apartamente pentru familii social vulnerabile", a spus Melnic.

Directorul Serviciului Situaţii Excepţionale din centrul raional, Vasile Zaharia, a spus că în caz de pericol se va declanşa alarma, pe care locatarul o va auzi şi, respectiv, va lua măsuri, deoarece sistemul în sine nu transmite semnalul pompierilor.

"Detectoarele sînt instalate de colaboratorii serviciului, costul pe piaţă al unui aparat este de cel mult 200 de lei. De asemenea, colaboratorii vor schimba bateriile detectorului. Toate lucrările vor fi gratuite. Circa 80% din incendii au loc în case în care locuiesc familii social vulnerabile", a spus el.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?