X 
Cutremure stiri: 502

PLDM a făcut o declaraţie în apărarea ex-preşedintelui Georgiei Mihail Saakaşvili

6 aug. 2014,, 13:45   Politică
4497 11
Foto: noi.md
Partidul Liberal Democrat (PLDM) a condamnat punerea sub urmărire penală a ex-preşedintelui Georgiei, liderului partidului "Mişcarea Naţională Unită", Mihail Saakaşvili.

În declaraţia PLDM, citată de agenţia "Infotag", se exprimă "solidaritatea cu partenerii internaţionali care au denunţat acuzaţiile lansate la adresa lui".

"Mihail Saakaşvili este un lider care a transformat Georgia într-un stat modern şi democratic, iar reformele curajoase pentru care a luptat şi le-a promovat au fost un exemplu pentru Republica Moldova. Chiar şi după înfrîngerea electorală, Mihail Saakaşvili a deschis calea pentru transformări politice democratice şi paşnice în regiune", se menționează în declarație PLDM.

Potrivit liberal-democraților moldoveni, acuzaţiile aduse la adresa lui Saakaşvili contravin Acordului de asociere cu Uniunea Europeană, semnat de Georgia.

"Niciun lider nu este mai presus decît legea, în acelaşi timp persecutarea lui Mihail Saakaşvili şi a altor reprezentanţi marcanţi ai opoziţiei georgiene sugerează motive de răzbunare politică, de anihilare a adversarilor politici", menţionează liberal-democraţii.

Saakaşvili este acuzat de stoparea acţiunii de protest al opoziţiei pe 7 noiembrie 2007, devastarea companiei media "Imedi" şi confiscarea proprietăţii fondatorului acesteia. De asemenea, el este acuzat de depăşirea atribuţiilor de serviciu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав