Cutremure stiri: 506

Pirojkov a calificat drept absurde declarațiile securiștilor de la Tiraspol

6 aug. 2014,, 16:30   Politică
3839 5
Foto: noi.md
Ucraina nu atacă pe nimeni şi nici nu intenţionează, a declarat ambasadorul extraordinar şi plenipotenţiar al Ucrainei în Republica Moldova, Serghei Pirojkov.

Potrivit agenţiei "Infotag", diplomatul ucrainean, comentînd pentru presă declaraţia KGB-ului Transnistriei despre un posibil conflict armat între Ucraina şi Transnistria, a spus că astfel de afirmaţii au scopul de a tensiona situaţia din societate.

Ambasadorul a exemplificat prin zicala "Hoţul simte că-i arde căciula", spunînd că poate cineva intenţionat doreşte să tensioneze situaţia în regiune, ca apoi să învinuiască Ucraina.

Diplomatul a numit "dezinformare" şi "absurditate" declaraţia că cineva ar planifica un atac în locuri de dislocare a Serviciului Grăniceri al Ucrainei, iar cei care ar putea ataca posibil vor fi îmbrăcaţi în uniforma forţelor armate ale Transnistriei.

Fostul reprezentant al Republicii Moldova în Comisia Unificată de Control Ion Leahu a declarat că în situaţia actuală autorităţile Republicii Moldova ar trebui să se distanţeze de administraţia de la Tiraspol, pentru a nu-şi asuma responsabilitatea pentru datoriile pentru gaze ale regiunii transnistrene, care au ajuns la 5 miliarde de dolari.

"Evenimentele demonstrează că situaţia în regiune poate evolua conform scenariului complicării situaţiei. În acest caz, Moscova nu se va uita nici la Chişinău, nici la Kiev şi va acţiona în baza intereselor proprii", a spus Ion Leahu la Publika TV.

Ieri KGB-ul transnistrean a făcut o declaraţie în care menționează că "...ucrainenii se pregătesc să desfăşoare o provocare armată la frontiera cu Transnistria".


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав