X 
Transnistria stiri: 1408
Preşedintele stiri: 4073

Documentele bulgărești cel mai des sînt folosite la trecerea ilegală a hotarului

6 aug. 2014,, 17:15   Societate
3629 0
Foto: border.gov.md
De la începutul anului curent și pînă în prezent au fost înregistrate 157 de cazuri cu implicarea a 162 de persoane care au prezentat la control documente falsificate, contrafăcute sau străine, informează Poliția de Frontieră.

În punctele de trecere a frontierei de stat, cele 162 de persoane, atît cetățeni moldoveni, cît și străini, au făcut uz de fals cu documente bulgărești (29) și moldovenești (25).

Printre cele mai contrafăcute documente se numără împuternicirile notariale, în număr de 41. Ponderea cea mai mare a procurilor contrafăcute o reprezintă cele bulgărești – 26, fiind urmate de cele românești – 4, germane și italienești – cîte 3, poloneze – 2 și ale Franței, Irlandei și Republicii Moldova – cîte 1.

Din totalul persoanelor documentate, polițiștii de frontieră au depistat acte în neregulă la 122 de moldoveni, la 12 români, 11 ucraineni și alte 17 persoane de diferite cetățenii.

Printre tertipurile cele mai folosite de falsificatori rămîn în continuare înlocuirea fotografiei, redactarea datei de valabilitate, printarea ștampilei sau cazuri în care cetățenii moldoveni încearcă să iasă ilegal din țară cu pașapoartele altor persoane.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?