Jocurile Olimpice stiri: 120
Transnistria stiri: 1410

România, ţinta unui atac cibernetic

9 aug. 2014,, 01:25   Externe
4732 3
Foto: exclusivnews.ro
Serviciul Român de Informaţii este în alertă. Mai multe instituţii ale statului român sunt ţinta unor atacuri informatice, a confirmat purtătorul de cuvînt al SRI, Sorin Sava. Specialiştii SRI au declanşat operaţiunea de anihilare a acestor atacuri.

Purtătorul de cuvînt al SRI, Sorin Sava, a confirmat existenţa unor atacuri cibernetice asupra instituţiilor statului.

"Da, pot să confirm faptul că vorbim despre un atac cibernetic şi SRI, în calitate de autoritate naţionala în domeniul cyber inteligence, derulează în prezent investigaţii ce vizează anumite instituţii din România. Doar unele din aceste atacuri sunt de natură să afecteze securitatea naţionala a României. În momentul de faţă nu pot să fac foarte multe declaraţii, dar pot să spun că aceste atacuri au ca sursă grupări de criminalitate informatică, chiar actori statali, au ca sursă grupări extremiste-teroriste. Ţinînd cont că aceste acţiuni sunt încă în derulare, nu pot intra în detalii", a explicat Sorin Sava, potrivit România Tv.

La rîndul lui, deputatul Sebastian Ghiţă, membru al Comisiei pentru Apărare, Ordine Publică şi Siguranţă Naţională a adăugat că SRI este pregătit pentru a întîmpina astfel de atacuri cibernetice pe care le-a comparat cu o bombă din punct de vedere al efectului asupra siguranţei statului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?