X 
Arşiţa stiri: 229
Preşedintele stiri: 4160

Chirtoacă despre „Veneția provizorie din Chișinău” pe timp de ploaie (VIDEO)

11 aug. 2014,, 12:15   Societate
3317 0
Foto: noi.md
Starea rețelelor de canalizare pluvială din capitală urmează a fi evaluată de autoritățile municipale pînă la finele lunii octombrie, iar ulterior reabilitată. O dispoziție în acest sens a fost dată astăzi de primarul capitalei, Dorin Chirtoacă, în cadrul ședinței serviciilor Primăriei, notează NOI.md.

Edilul a menționat că, în funcție de problemele depistate, anual, din bugetul municipal vor fi alocate resurse pentru reconstrucția rețelelor și creșterea capacității lor. Prin aceste măsuri, autoritățile își propun să reducă gradul de inundare a străzilor, în urma ploilor.

„În mod normal trebuie să aprobăm un program municipal de reconstrucție a canalizării pluviale. În plus e nevoie de separarea canalizării pluviale de cea menajeră. De fiecare dată cînd plouă în oraș miroase ca la stația de canalizare. Este nevoie ca aceste rețele să fie reabilitate conform standardelor care s-au aplicat pentru strada Negruzzi, zona Gării. Acolo avem un rezultat care ne arată că problema poate fi depășită. Pînă atunci va trebui să acceptăm Veneția provizorie pe timpul ploii și să depășim stradă cu stradă situația creată”, a explicat Chirtoacă.

Primarul a dispus ca rapoartele pe marginea stării rețelelor să fie prezentate pînă pe 1 octombrie la nivel de sector și pînă pe 1 noiembrie la nivel municipal. Totodată, Chirtoacă a propus crearea unor grupuri mobile care să monitorizeze situația în capitală pe timp de ploaie și să intervină în zonele problematice.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав