Arşiţa stiri: 233
Preşedintele stiri: 4151

„Blestemul” străzii Alecu Russo, în atenția municipalității (VIDEO)

11 aug. 2014,, 13:15   Societate
5039 3
Foto: noi.md
După ce termenul de dare în exploatare a străzii Alecu Russo din capitală a fost extins de mai multe ori, astăzi reprezentanții Primăriei au declarat că lucrările vor fi finalizate pînă la 1 septembrie. Anunțul a fost făcut de șeful Direcției transport public, Igor Gamrețchi, în cadrul ședinței serviciilor Primăriei, notează NOI.md.

Funcționarul a argumentat amînarea dării în exploatare a străzii prin faptul că lucrările sînt extrem de complexe.

„Se face tot posibilul să ne încadrăm în grafic pînă la 1 septembrie. Așa lucrări nu s-au mai făcut în municipiu cel puțin în ultimii 20 de ani. Sensurile giratorii au fost instalate pe bulevardul Moscova. Sîntem practic la final, preconizăm săptămîna aceasta să amenajăm sensul giratoriu de pe strada Sadoveanu”, a precizat Gamrețchi.

Dorin Chirtoacă a ținut însă să-l contrazică pe funcționar, precizînd că reparația străzii Alecu Russo decurge anevoios, iar pentru încadrarea în termen e nevoie de un calendar strict al lucrărilor, repartizat pe zile și nopți.

„Uneori am impresia că reparația la strada asta nu se mai termină niciodată. De fiecare dată cînd te duci tot mai apare ceva. E un fel de „know how” al antreprenorului, un blestem pe capul nostru sau cum să înțelegem noi asta? Clarificați calendarul lucrărilor pînă la finele lunii, zi cu zi. Lucrări sînt încă foarte multe, nu mai vorbim de evacuarea panourilor și gheretelor, marcarea carosabilului, a trotuarelor și a pistelor pentru bicicliști,” a menționat primarul.

Precizăm că lucrările de reparație a străzii Alecu Ruso au demarat în toamna anului 2012, drumul urmînd a fi dat în exploatare în august anul trecut. Termenul a fost însă extins de cîteva ori din cauza unor probleme legate de construcția sensurilor giratorii, construcția parcărilor și evacuarea gheretelor din preajmă.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав