X 
Cutremure stiri: 506

Alocații mai mari pentru copiii din familii sărace, în noul an școlar

11 aug. 2014,, 16:15   Societate
3061 0
Foto: evz.ro
Copiii din familii social-vulnerabile vor beneficia de indemnizații, în ajunul începerii noului an școlar. În acest scop, Ministerul Muncii, Protecției Sociale și Familiei a acordat din bugetul de stat nouă milioane de lei, relatează NOI.md.

În municipiul Chişinău suma ajutoarelor unice a fost majorată cu 100 de lei și va constitui 700 de lei pentru un copil. În acest sens, au fost deja alocate 5,6 milioane de lei din mijloacele Fondului municipal Chişinău de susţinere socială a populaţiei.

Suma alocațiilor acordate va crește în acest an cu 30 la sută, comparativ cu planul realizat în anul precedent prin intermediul căruia au beneficiat de ajutoare peste 24 de mii de familii defavorizate cu copii de vîrstă şcolară.

Stabilirea beneficiarilor din rîndul copiilor de vîrstă şcolară din familii nevoiaşe se va efectua de comun cu instituţiile de învăţămînt din teritoriu şi comisiile obşteşti pentru evaluarea necesităţilor, de pe lîngă primăriile localităţilor.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав