X 
Cutremure stiri: 506

Primarul satului Cimișeni și soția acestuia sînt acuzați de escrocherie

12 aug. 2014,, 11:45   Societate
3907 0
Foto: zi-de-zi.ro
Primarul satului Cimişeni, raionul Criuleni, împreună cu soția sa sînt acuzați de comiterea escrocheriei în proporţii deosebit de mari şi depăşirea atribuţiilor de serviciu.

Alesul local este învinuit de procurori că, în februarie 2013, sub pretextul vînzării şi consolidării unui teren agricol cu suprafaţa de 74 ha din Cimişeni pentru iniţierea unei afaceri de extragere a nisipului, l-a determinat pe un cetăţean să-i transmită lui şi soţiei sale 525 de mii de lei, sumă pe care au primit-o ulterior în diferite tranşe.

Dobîndirea ilicită a sumei de bani se motiva prin necesitatea întocmirii actelor pentru înregistrarea dreptului victimei la proprietate, iar mai apoi şi sub pretextul procurării altor loturi de teren de la alte persoane în vederea consolidării terenului ce era propus spre vînzare.

În cadrul acţiunilor de urmărire penală, procurorii au pus sechestru pe două autoturisme ale celor doi soți. Procuratura Generală a finalizat urmărirea penală în privinţa primarului şi soţiei acestuia şi a expediat cauza penală în Judecătoria sectorului Rîşcani al capitalei. În prezent, cei doi au interdicţia de a părăsi ţara.

Precizăm că acum un an, edilul a fost deferit justiţiei pentru şantaj şi împiedicarea intenţionată a activităţii mass-media.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав