X 
Cutremure stiri: 504

Ieri, la Aeroportul Chişinău au fost amînate trei curse ale companiei „Air Moldova”

14 aug. 2014,, 14:15   Societate
7446 1
Foto: flickr.com
La Aeroportul Chişinău, ieri, au fost amînate concomitent trei curse ale Companiei Aeriene de Stat „Air Moldova”.

Potrivit agenţiei "Infotag", care citează o sursă din administraţia aeroportului, pentru perioade diferite au fost amînate decolările aeronavelor spre Moscova, Roma şi Antalya. Compania explică amînarea prin necesitatea unei inspecţii tehnice suplimentare a avioanelor.

Pasagerii susțin că nimeni nu le-a explicat cauzele, pur şi simplu au fost anunţaţi că zborurile întîrzie. Compania nu a oferit sutelor de pasageri nici hrană, nici băuturi, nici posibilitatea de a face duş.

Acesta este al patrulea incident produs cu aeronavele companiei „Air Moldova” din ultimele trei săptămîni. Pe 30 iulie, un avion al companiei ce zbura pe cursa 9U-175 la Moscova a fost întors la aeroportul din Chişinău. Înainte de a ateriza aeronava a survolat 1,5 ore spațiul aerian al republicii, arzînd combustibilul. Piloţii eleni ai aeronavei au explicat decizia prin faptul că unul dintre sistemele electronice nu funcţiona normal. Avionul a încercat de două ori să decoleze spre Moscova şi de două ori a revenit la Chişinău.

Pe 26 iulie o aeronavă a companiei „Air Moldova”, ce opera o cursă din Milano la Chişinău, a fost la un pas de a se prăbuşi. La 40 de minute după decolare echipajul a constatat depresurizarea compartimentului de bagaje şi a decis să se întoarcă la Milano.

De asemenea, la sfîrşitul lunii iulie, la aeroportul din Roma, a fost amînată cu o zi plecarea la Chişinău a unei aeronave a companiei „Air Moldova”, cu 200 de pasageri la bord.

În reţelele de socializare a apărut o versiune referitoare la accidentele frecvente produse cu aeronavele companiei de stat. Se presupune că compania „Air Moldova” este discreditată intenţionat, la mijloc fiind intenția de o expune pentru privatizare. Parcul companiei are în prezent patru avioane, care operează zboruri spre mai mult de 20 de destinaţii.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав