X 
Cutremure stiri: 506

Rusia cumpără conserve din Transnistria, în pofida interdicţiei instituite de Rospotrebnadzor

14 aug. 2014,, 15:15   Economie
6487 5
Foto: blogspot.com
Transnistria nu se confruntă cu nicio dificultate în exportul producţiei sale, inclusiv celei agricole, în Rusia. Declarația a fost făcută ieri de vicepremierul autoproclamatei RMN, Nina Ştanski, într-un briefing susținut la Tiraspol.

Potrivit agenţiei "Infotag", care face referire la site-ul ministerului de externe din regiune, ea a subliniat că Transnistria "conlucrează pe larg cu partea rusă şi extinde volumele comerţului cu Federația Rusă".

"A fost creat întreg cadrul legal-normativ necesar pentru a scoate relaţiile economice ale Transnistriei cu Rusia din situaţia de dependenţă de regulile moldoveneşti şi în curînd se va face tot necesarul pentru a reorienta la maxim produsele noastre pe piaţa rusă", a spus Ştanski.

Potrivit ei, fabrica de conserve din Camenca deja "aproape în regim non-stop asigură activitatea pe comenzi ruse".

"Mazărea noastră verde este acum livrată în cele mai mari supermarketuri din Federaţia Rusă, în reţeaua comercială «Magnit». Federația Rusă recunoaşte certificatul de origine al RMN, dar rămîne o problemă transportarea produselor noastre prin frontiera cu Ucraina, care necesită vămuirea mărfurilor în Republica Moldova", a declarat viceprim-ministrul.

Rospotrebnadzor a introdus pe 18 iulie interdicţie la importurile de fructe şi legume conservate din Moldova sub pretextul "încălcării cerinţelor legii în domeniul protecţiei consumatorilor, inclusiv necorespunderea cerinţelor de etichetare şi identificare a produsului, necorespunderea masei nete declarate pe eticheta fructelor şi legumelor conservate, produse de întreprinderile moldoveneşti Sorvest-Agro, Alfa-Nistru, Natur Bravo şi Coval & Co.

Anterior Rospotrebnadzor a impus embargo la producţia vinicolă moldovenească, făcînd din nou o excepţie pentru regiunea transnistreană a Republicii Moldova.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав