Preşedintele stiri: 4158

Leancă a dezvăluit ce proiecte de infrastructură sînt pe agenda Guvernului (FOTO)

15 aug. 2014,, 15:09   Societate
3431 0
Foto: gov.md
Astăzi la Cimișlia au demarat lucrările de reabilitare a drumului naţional R3 Chişinău - Hînceşti - Cimişlia – Basarabeasca, relatează NOI.md cu referire la o notă informativă a Guvernului.

Proiectul de reabilitare include și amenajarea trotuarelor și a drumurilor de acces de la traseul naţional către instituțiile publice şi sociale. Iurie Leancă a menționat că prin acest proiect, atît conducătorii auto, cît și pietonii vor avea parte de drumuri europene, sigure. De asemenea, premierul a remarcat participarea companiilor autohtone în acest proiect şi faptul că procesul de selectare a companiilor care vor efectua lucrările de reabilitare a fost extrem de exigent, fiind asigurat de Banca Europeană de Investiţii.

“Este foarte important să stimulăm participarea în aceste proiecte de infrastructură a companiilor moldoveneşti, care astfel au posibilitatea să beneficieze de experienţă și expertiză, de tehnică performantă şi tehnologii moderne", a spus premierul.

Șeful cabinetului de miniștri a precizat că Guvernul va identifica resurse şi pentru reabilitarea conexiunii Căuşeni - Cimişlia - Leova, unde urmează să fie construit şi un pod, astfel încît să fie modernizată artera de drum din România spre Ucraina, prin Republica Moldova. Astfel, Guvernul îşi propune să transforme acest drum naţional în unul internaţional şi să dezvolte un coridor transeuropean, care va asigura o nouă conexiune de la frontiera Uniunii Europene spre Ucraina.

Finalizarea lucrărilor de reabilitare a segmentelor de drum de circa 40 km, pe tronsonul Hînceşti - Cimişlia, este planificată pentru 30 noiembrie 2015. Acestea sînt parte din cei 978 km de drumuri naţionale care urmează să fie reabilitate până în anul 2017. Până în prezent au fost daţi în exploatare 82,5 km, iar în acest an vor fi daţi în exploatare alţi 176 km de drumuri reabilitate cu suportul partenerilor externi de dezvoltare.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав