X 
Arşiţa stiri: 229
Preşedintele stiri: 4160

Duma de Stat cere interzicerea importului de produse din Moldova, Ucraina și Georgia

18 aug. 2014,, 12:49   Economie
5662 13
Foto: mk.ru
Duma de Stat a Federației Ruse a solicitat Guvernului să interzică importul de produse alimentare din Moldova, Ucraina și Georgia, care au semnat acorduri de asociere cu UE, informează NOI.md. Potrivit publicației ruse „Izvestia”, despre necesitatea interzicerii importului din aceste trei țări se menționează în adresarea deputatului Dumei de Stat din partea PLDR Roman Hudeakov pe numele premierului rus Dmitri Medvedev.

„Trebuie să interzicem în totalitate importul de mărfuri din Moldova, Ucraina și Georgia. Noi trebuie să ne protejăm piața de mărfurile ieftine și necalitative din Europa, care au invadat piețele interne ale acestor țări. Ei și-au făcut alegerea și trebuie singure să-și soluționeze problema vînzării producției, cu atît mai mult că organele noastre de control cu regularitate depistează încălcări ale calității producției din aceste țări”, a declarat Hudeakov.

Amintim că „Rosspotrebnadzor” a interzis de pe 18 iulie importul de conserve din fructe și legume din Moldova, iar de pe 21 iulie „Rosselhoznadzor” a interzis importul de fructe Moldova. Totodată, premierul rus, Dmitri Medvedev, a semnat, la 31 iulie, Hotărîrea Guvernului Rusiei privind introducerea taxelor vamale la mărfurile din Republica Moldova, care va intra în vigoare la 1 septembrie 2014. Conform hotărîrii, vor fi introduse taxe vamale la mărfurile provenite din Moldova, iar mărimea acestora va corespunde Tarifului unic vamal al Uniunii Vamale pentru regimul preferențial. Astfel, vor fi aplicate taxe vamale la următoarele mărfuri din Moldova: carne, legume, fructe (mere, pere, gutui, caise, vișine, cireșe, piersici, nectarine, prune, porumbe), cerealiere (grîu, orz, ovăz, porumb), făină (în afară de făina de grîu sau meslin), semințe de floarea soarelui, zahăr, conserve din legume, bere, vin din struguri, alcool etilic, lichior și alte băuturi alcoolice, mobilă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав