Arşiţa stiri: 151
Jocurile Olimpice stiri: 124
Transnistria stiri: 1454

Vizita lui Rogozin: partea moldovenească a propus să nu se facă presiuni reciproce prin intermediul presei

21 aug. 2014,, 11:41   Politică
4327 4
Foto: noi.md
Membrii Comisiei interguvernamentale moldo-ruse pentru cooperare comercial-economică din partea Chișinăului au solicitat părții ruse să nu reflecte negocierile din cadrul întrevederii vicepremierului, ministrului Economiei al Republicii Moldova, Andrian Candu, cu vicepremierul Rusiei, Dmitri Rogozin, relatează NOI.md. Solicitarea este argumentată prin faptul că astfel ar putea fi exercitată o anumită presiune asupra pozițiilor părților.

Principalul subiect al discuțiilor vor fi restricțiile impuse de Rusia la importul de mărfuri moldovenești după semnarea și ratificarea de către Parlamentul Republicii Moldova a Acordului de liber schimb cu UE. Acest subiect este foarte sensibil pentru partea moldovenească și, potrivit surselor noastre, întrevederea de astăzi nu se va solda cu o decizie pozitivă pentru Moldova, de aceea Guvernul a decis să nu tensioneze atmosfera în jurul acestei probleme.

Întrevederea dintre Andrian Candu și Dmitri Rogozin va avea loc astăzi, la ora 17.30. Diseară oficialul rus va pleca la Tiraspol, unde va participa la acțiunile dedicate aniversării a 70-a a operațiunii Iași-Chișinău. Totodată, vineri, 22 august, ar putea avea loc o întrevedere dintre Dmitri Rogozin și Iurie Leancă, la inițiativa premierului moldovean. Însă această întrevedere ar putea să nu aibă loc, tot la inițiativa lui Iurie Leancă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?