X 
Cutremure stiri: 502

Moldova și Ucraina vor înăspri controlul la frontieră

22 aug. 2014,, 10:46   Societate
3185 1
Foto: economica.net
Moldova și Ucraina vor intensifica cooperarea în scopul consolidării controlului comun al frontierei de stat și asigurarea securității, pentru care serviciile de frontieră din cele două țări vor semna un protocol privind schimbul de informații statistice și analitice, relatează NOI.md. Guvernul Republicii Moldova a aprobat un proiect de protocol între Departamentul Poliției de Frontieră din cadrul Ministerului Afacerilor Interne al Republicii Moldova și Administrația Serviciului de Stat Grăniceri al Ucrainei, precum și lansarea negocierilor pentru semnarea acestuia.

Se prevede că semnarea de către părți a protocolului numit va facilita dezvoltarea cooperării reciproc avantajoase între cele două țări pentru a asigura securitatea la frontiera moldo-ucraineană, ținînd cont de principiile suveranității, integrității teritoriale și inviolabilității frontierelor. Documentul va ajuta la eficientizarea activității de control al frontierei de stat, raționalizarea resurselor umane și tehnice corespunzătoare, precum și va permite introducerea standardelor europene în domeniul managementului integrat al frontierei.

Obiectivul principal al protocolului este dezvoltarea și consolidarea relațiilor de colaborare dintre Republica Moldova și Ucraina în domeniul analizei și schimbului de informații între autoritățile competente, evaluarea generală a situației și coordonarea acțiunilor comune pentru a asigura un control al frontierei comune. Punerea în aplicare a documentului în practică va contribui la protejarea intereselor economice ale Republicii Moldova, în special, la lupta împotriva contrabandei prin regiunea transnistreană.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав