X 
Transnistria stiri: 1451
Preşedintele stiri: 4081

Ce au pregătit autoritățile în acest an de Ziua Independenței (VIDEO)

22 aug. 2014,, 11:07   Societate
3224 0
Foto: tribuna.md
Tradițional, Chișinăul va fi gazda unui șir de evenimente cultural-artistice pe 27 august, cu prilejul marcării Zilei Independenței Republicii Moldova. Surpriza sărbătorii din acest an va fi parada portului popular, care va reuni peste 30 de colective de dans din toate raionale țării, informează NOI.md.

Ministrului Culturii, Monica Babuc, a făcut astăzi public programul manifestațiilor dedicate marelui eveniment. Astfel, programul va demara cu depuneri de flori la monumentul lui Ștefan cel Mare şi Sfînt din centrul capitalei. Între orele 10.30 și 12.15, cei mai talentați copii de la Centrul Pentru Copii și Tineret „Artico” vor evolua pe scena din Piața Marii Adunări Naționale, iar începînd cu ora 13.00 va avea loc cea de-a doua ediție a Paradei portului popular. Evenimentul va culmina în mod simbolic cu o horă mare în centrul capitalei, după care primele persoane în stat vor ține discursuri în fața mulțimii.

„Ca de obicei Ministerul Culturii se încadrează în suita manifestațiilor dedicate Zilei Independenței. Nu este vorba de o mare originalitate, pentru că există niște tabieturi. Ne-am străduit să ținem cont de faptul că avem o sumedenie de talente în teritoriu, de aceea le-am oferit și lor scena mare ca toată lumea să îi cunoască. E vorba de 17 artiștii amatori. Invit toată lumea să participe la aceste manifestații împreună cu noi”, a menționat Babuc.

În partea a doua a zilei, pe scena din PMAN va evolua ansamblul de dansuri „Joc”, apoi va fi dat startul unui program de muzică ușoară susținut de Trupa „Angry Band”, interpreții Anastasia Lazariuc, Vitalie Dani, Nelly Ciobanu, Geta Burlacu, Pașa Parfeni, Cătălin Josan, trupa „Brio Sonores”. Șirul evenimentelor va culmina cu focuri de artificii și un recital cu cele mai îndrăgite șlagăre din repertoriul duetului Ion și Doina Aldea-Teodorovici, susținut de fiul acestora, interpretul Cristofor Aldea-Teodorovici.

Ministrul Culturii a dat asigurări că lucrările de reabilitare a rețelelor, care se desfășoară în prezent în centrul capitalei, vor fi finalizate pînă la începerea sărbătorilor naționale.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?