Arşiţa stiri: 214
Jocurile Olimpice stiri: 274
Transnistria stiri: 1418

Consilierul prezidențial Şleahtiţchi îi va da în judecată pe cei care îl acuză de escrocherii

25 aug. 2014,, 11:19   Politică
3251 1
Foto: arenafm.md
Ex-ministrul Educaţiei, actualul consilier prezidențial Mihail Şleahtiţchi promite să-i acţioneze în judecată pe toți care ating subiectul excrocheriilor comise la achiziţia autobuzelor şcolare. În opinia funcţionarului, acuzaţiile la adresa lui privind dublarea neîntemeiată a preţurilor la autobuze „induc societatea civilă în eroare şi manipulare”, relatează NOI.md.

Ex-ministrul a precizat pe reţelele de socializare „pentru cei care nu au înţeles”:

„1. Ministrul Educaţiei a procurat autobuzele şcolare în deplină conformitate şi la acelaşi preţ, înainte de venirea mea la minister. 2. O parte dintre autobuzele procurate în perioada aflării mele în funcţia de ministru au fost achiziţionate din contul bugetului de stat, iar alta – din contul grantului Băncii Mondiale. În acest scop au activat două grupuri separate. Achiziţia din contul bugetului de stat a fost efectuată sub stricta supraveghere a Agenţiei Proprietăţii Publice, iar din contul mijloacelor Băncii Mondiale – sub supravegherea experţilor de la BM”.

Totodată, „în cadrul ultimului tender, costul unui autobuz procurat de Ministerul Educaţiei era de 70,6 mii de dolari (cu 27 de locuri) şi de 76,052 mii de dolari (cu 33 de locuri). Acestea au fost ofertele cu cele mai mici preţuri din cadrul tenderului”.

De asemenea, Şleahtiţchi a menţionat că organele anticorupţie nu au depistat încălcări în cadrul vînzărilor, iar „diferenţa dintre preţul de producător şi cel stabilit în cadrul tenderului nu constituie o încălcare a legislaţiei”. Totodată, ex-ministrul notează că învingătorul concursului, ca atare, nu se ocupă cu producerea autobuzelor şi a negociat cu uzina, iar la minister nu se cunoştea preţul autobuzului.

„E clar ce vor cu atîta insistenţă – în ajunul campaniei electorale! – ca motivul plecării mele de la minister să fie legat „cumva” de procurarea autobuzelor. Adevăratele motive au fost altele! La momentul potrivit eu voi oferi detalii”, a conchis funcţionarul, promiţînd să se judece cu cei care i-au ponegrit imaginea.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав