X 
Cutremure stiri: 502

Leancă: Moldova are variante de rezervă în cazul sistării livrărilor de gaze naturale rusești

25 aug. 2014,, 13:27   Economie
4638 2
Foto: noi.md
Republica Moldova are variante de rezerve în cazul sistării de către Ucraina a tranzitului de gaze naturale rusești, dar Chișinăul nu crede că Kievul va recurge la această măsură. Declarația a fost făcută de premierul Iurie Leancă, care a menționat că nu crede că Ucraina va bloca tranzitul de gaze naturale, deoarece acest lucru va avea impact nu doar asupra relațiilor dintre Moscova și Kiev și va sista exportul de gaze nu doar în Moldova, ci în mai multe state din Europa Centrală și de Est, care, la fel ca țara noastră, depind în totalitate de gazele naturale rusești.

Iurie Leancă a menționat că Moldova are variante de rezervă în cazul unei ipotetice sistări a livrărilor, însă deocamdată este „prematur de vorbit despre aceste soluții”. Premierul a spus că informația cu privire la variantele de rezervă ar putea fi făcută publică abia peste cîteva spătămîni. Totodată, Iurie Leancă a subliniat că nu crede că se va ajunge în situația în care Ucraina va stopa tranzitul de gaze naturale rusești.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав