X 
Transnistria stiri: 1451
Preşedintele stiri: 4081

Voronin: Statalitatea moldovenească este în pericol de dispariție

25 aug. 2014,, 16:13   Politică
3758 5
Foto: noi.md
Cu ocazia marcării celor 23 de ani de la declararea independenţei Republicii Moldova, liderul PCRM, Vladimir Voronin, a adresat un mesaj cetățenilor, informează NOI.md. În adresarea sa politicianul a vorbit despre necesitatea fortificării statalității și integrității teritoriale a țării.

„Ultimii cinci ani au demonstrat că în Moldova există o singură forță statalistă – Partidul Comuniștilor din Republica Moldova, iar guvernarea și sateliții ei politici sînt adepţi ai înrobirii şi dependenţei Moldovei. Ei au capitulat în fața actorilor externi și au transformat țara noastră într-o monedă de schimb, pe care o utilizează în scopuri personale”, se menționează în mesaj.

Potrivit liderului PCRM, acțiunile din ultimii ani ai actualei guvernări au dus la destabilizarea situației interne și la înghețarea relațiilor cu Rusia. Politicianul a reluat acuzațiile de corupție la adresa partidelor Coaliției, precizînd că acestea adoptă decizii la comanda Occidentului și în detrimentul cetățenilor. În opinia lui, partidelor unioniste trebuie să plece de la guvernare.

„Statalitatea moldovenească și poporul moldovenesc sînt amenințați cu dispariția. Acum cinci ani, această frază ar fi sunat artificial. Astăzi, cînd fundamentul statalității moldovenești este subminat de toate partidele de la guvernare, poporul moldovenesc trebuie să întreprindă măsuri decisive pentru a se proteja. Partidele unioniste trebuie să plece de la guvernare, a venit timpul pentru partidul stataliștilor!”, mai menționează Voronin.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?