Jocurile Olimpice stiri: 118
Transnistria stiri: 1410

Petro Poroșenko: Destinul omenirii și al Europei se decide la Minsk

26 aug. 2014,, 17:36   Externe
5507 4
Foto : reuters
Președintele ucrainean Petro Poroșenko a declarat marți că destinul Europei și al omenirii se decide la reuniunea de la Minsk, la care participă și șeful statului rus Vladimir Putin și reprezentanți ai Uniunii Europene, transmite EFE.

La începerea reuniunii din capitala Republicii Belarus, Poroșenko a cerut sprijin pentru planul său de pace în vederea soluționării conflictului în estul Ucrainei, dar s-a declarat dispus să discute pe tema diverselor modalități de soluționare a crizei.

Într-o înt1lnire pe care a avut-o cu șefa diplomației europene, Catherine Ashton, înaintea începerii reuniunii, Poroșenko a cerut ajutorul comunității internaționale pentru a controla frontiera cu Rusia.

'Cerem întregii lumi să ajute Ucraina să creeze un sistem de control eficient al frontierei cu Rusia, pentru a împiedica intrarea de arme, vehicule militare și mercenari', a spus Poroșenko, citat de agenția ucraineană Ukrinform. Liderul ucrainean a spus că, în cazul în care acest obiectiv va fi realizat, 'conflictul se va încheia în scurt timp'. 'Ucraina plătește un preț mult prea mare pentru independența sa și pentru dreptul de a-și alege singură o cale civilizată de dezvoltare', a adăugat el.

Petro Poroșenko a informat-o pe Catherine Ashton în legătură cu înrăutățirea situației în regiunile estice ale Ucrainei, unde forțele guvernamentale luptă împotriva insurgenților separatiști proruși, și despre arestarea a zece parașutiști ruși pe teritoriul ucrainean.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?