Jocurile Olimpice stiri: 119
Transnistria stiri: 1453

Ludmila Scalnîi: Adoptarea Declarației de Independență nu este doar meritul primului parlament

27 aug. 2014,, 11:30   Politică
5289 3
Foto : ipn.md
„Pentru proclamarea independenței Republicii Moldova s-a dus o luptă grea, căreia i-au ținut piept nu doar deputații primului parlament, dar și bunicii noștri”. Opinia aparține deputatei în primul legislativ al țării Ludmila Scalnîi și a fost exprimată în cadrul unui interviu pentru NOI.md.

Fosta deputată a povestit că înainte de semnarea Declarației de Independență a fost insultată și chiar amenințată de diverse persoane, pentru a nu-și da votul.

„Adoptarea Declarația de Independență nu este doar meritul primului parlament și a celor care și-au pus semnătura, este mai curînd un noroc al nostru. Am avut fericirea și onoarea să semnăm acest document, pentru care a fost dusă o luptă mare. Mulți deputați nu vroiau să voteze. Am fost personal amenințată la telefon cu cîteva zile înainte de vot. A fost o perioadă grea, dar în același timp o bucurie mare”, a menționat fosta deputată.

Potrivit spuselor Ludmilei Scalnîi, anumite prevederi ale Declarației de Independență rămîn a fi necunoscute opiniei publice și nerealizate pînă în prezent. Cu toate acestea, semnatara Declarației se arată convinsă că cetățenii de rînd mai pot influența mersul lucrurilor, prin votul exprimat la alegeri.

„Din păcate, nu toată populația noastră a înțeles ce s-a întîmplat în acea zi și nici nu a avut posibilitatea să vadă realizarea acelor prevederi ale Declarației. Ce s-a promis nu s-a realizat întru totul. Sigur că o casă se construiește greu, dar un stat? Există și țări care se întemeiază timp de 200 de ani. Din păcate, în țara noastră sînt prea mulți lideri care nu au interesul poporului în față, dar cel al banilor, al lucrurilor murdare”, a precizat Scalnîi.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?