X 
Cutremure stiri: 502

Prim-ministrul României, Victor Ponta, a venit în Moldova cu daruri (FOTO)

27 aug. 2014,, 13:56   Societate
4088 0
Foto : gov.md
Guvernul României face o donaţie Muzeului Naţional de Artă din Chișinău, în valoare de un milion de euro. Banii vor fi folosiţi pentru lucrările de restaurare şi reconstrucţie a muzeului. Anunțul a fost făcut de premierul român Victor Ponta, aflat în vizită în Moldova cu prilejul Zilei Independenței.

În cadrul programului de vizită, prim-miniștrii Moldovei și României, Iurie Leancă și Victor Ponta, au vizitat astăzi acest muzei, transmite NOI.md cu referire la serviciul de presă al Guvernului.

„Cultura a fost întotdeauna afectată pe perioada tranziţiei. Din acest motiv, sprijinul oferit în finisarea lucrărilor acestei „bijuterii" din inima Chişinăului, este foarte important pentru noi. Sînt convins că acest muzeu va deveni o instituţie unde vor veni copiii, tinerii, oaspeţii noştri, pentru a vedea tot ce este mai frumos”, a menționat Iurie Leancă.

Prim-ministrul a mulţumit autorităţilor române în numele său, dar şi in numele Guvernului Republicii Moldova pentru susţinere.

„Sprijinul pentru cultură, pe ambele părţi ale Prutului, este esenţial pentru păstrarea identităţii naţionale şi educarea noilor generaţii. Orice leu cheltuit pentru cultură, românesc sau moldovenesc, este un leu bine investit. Sper ca acest suport să contribuie la redeschiderea acestui muzeul, astfel încît operele de artă să fie expuse din nou publicului larg”, a subliniat Victor Ponta.

Banii oferiţi de Guvernul României vor fi folosiţi pentru finalizarea lucrărilor de restaurare a muzeului. Lucrările de reparaţie a edificiului au început în anul 2003.

Tot astăzi, Victor Ponta a vizitat Biblioteca municipală „B.P. Hașdeu" din Chişinău, unde a donat bibliotecilor din Moldova un lot de 25 de mii de cărţi în limba română.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав