Cutremure stiri: 502

Lavrov: Cel de-al doilea convoi umanitar rus în estul Ucrainei nu va fi ultimul

28 aug. 2014,, 08:45   Externe
3153 0
Foto : rg.ru
Cel de-al doilea convoi umanitar pe care Rusia intenționează să-l trimită în estul Ucrainei "nu va fi ultimul", a atras atenția miercuri ministrul rus de externe Serghei Lavrov, informează France Presse și DPA.

"Avem motive să sperăm că vom găsi soluții tehnice și logistice pentru a trimite un al doilea convoi umanitar în sud-estul (Ucrainei) într-un viitor apropiat și sunt sigur că nu va fi ultimul", a declarat el într-o conferință de presă.

Șeful diplomației germane a mai spus că cel de-al doilea convoi, al cărui start este programat în această săptămînă, nu va fi ultimul deoarece regiunile afectate din estul Ucrainei au nevoie de ajutor urgent.

SUA și-au exprimat îngrijorarea în legătură cu o declarație de luni a lui Serghei Lavrov, conform căreia Rusia plănuiește să trimită chiar în această săptămînă un nou 'convoi umanitar' în estul Ucrainei.

Pe de altă parte, secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, și-a exprimat temerea că așa-zisele convoaie umanitare rusești sunt 'o acoperire' pentru operațiuni militare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

[No canvas support]
  • Votat 0
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав