X 
Arşiţa stiri: 229
Preşedintele stiri: 4160

Reprezentantul special al OSCE: Evenimentele din Ucraina nu vor afecta negocierile privind reglementarea diferendului transnistrean

1 sep. 2014,, 09:35   Societate
2192 0
Foto: noi.md
Desfășurarea viitoarelor negocieri în formatul „5+2” vor transmite un semnal pozitiv în privința perspectivelor de reducere a tensiunilor, a declarat reprezentantul special al președintelui în exercițiu al OSCE pentru procesul de reglementare transnistreană, ambasadorul Radojko Bogojević, încheind vizita sa la Chișinău și Tiraspol, informează NOI.md cu referire la un comunicat emis de OSCE.

În cadrul vizitei de trei zile, Bogojević s-a întîlnit cu viceprim-ministrul pentru Reintegrare și negociatorul principal, Eugen Carpov, și negociatorul principal din partea Transnistriei, Nina Ștanski, precum și cu membri ai comunității diplomatice.

„În pofida evoluțiilor politice legate de Ucraina, avem încredere că acestea nu vor afecta în mod semnificativ conținutul, cursul sau ordinea de zi a viitoarelor negocieri planificate în formatul „5+2” și sperăm că toate părțile în proces vor demonstra o abordare constructivă”, a spus Bogojević.

Următoarea rundă de negocieri în formatul „5+2” privind reglementarea diferendului transnistrean este programată să se desfășoare la Viena, în perioada 11-12 septembrie, și se așteaptă confirmarea finală din partea tuturor participanților.

Printre subiectele cheie discutate în cadrul întîlnirilor au fost școlile cu predare în baza grafiei latine administrate de autorităţile Moldovei, cooperarea economică, dosarele penale deschise de organele de drept moldovenești împotriva funcționarilor transnistreni, precum și subiecte ce țin de libertatea de circulație.

În timpul vizitei Bogojević a fost însoțit de noul ambasador al OSCE în Moldova, Michael Scanlan, care a preluat această funcție la 1 august 2014.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав