X 
Cutremure stiri: 502

Ministrul italian de externe: Rusia nu mai este un partener strategic pentru Europa

2 sep. 2014,, 00:55   Externe
6210 11
Foto : rg.ru
Ministrul Afacerilor Externe al Italiei Federica Mogherini, noua șefă a diplomației UE, este de părere că Rusia nu mai este un partener strategic pentru Europa.

Mogherini a subliniat importanța faptului că Ucraina poate alege "opțiunea europeană".

"Opțiunea europeană este o alegere pozitivă. Așa ar trebui să fie percepută. Cu această idee am construit un parteneriat cu Moscova. Astăzi, din voința lui Putin acesti parteneriat nu mai există. Rusia în acest moment nu mai este un partener strategic, dar continuă să aibă o importanță strategică pe continentul nostru ", - a declarat Mogherini într-un interviu pentru Corriere della Sera, transmite RIA" Novosti ".

Anterior, președintele Rusiei, Vladimir Putin a declarat că Moscova dorește o cooperare mai strînsă între UE și Uniunea Economică Eurasiatică, exprimîndu-și speranța că reprezentanții Uniunii Europene sînt, de asemenea, susținători ai creării unui "spațiu economic comun de la Lisabona la Vladivostok."

În replică, Mogherini a declarat că Moscova niciodată nu și-a respectat obligațiunile asumate anterior „la Geneva, Normandia și Berlin” și nu a apreciat posibilitatea de a schimba situația „dar a sprijinit separatiștii, mai ales în cazul avionului de pasageri din Malaezia, dar și că Kremlinul introducînd măsuri de răspuns la sancșiunile UE acționează „împotriva propriului popor”.

"În interesul tuturor țărilor care împart un spațiu geograficcomun este să coopereze și să lucreze împreună. Dar asta nu este ceea ce se întîmplă acum", - a declarat Mogerini.

Federica Mogherini va prelua oficial funcția de șef al diplomației europene de la 1 noiembrie.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав