X 
Cutremure stiri: 500

Obama: Ușa Alianței este deschisă pentru Moldova

4 sep. 2014,, 13:30   Societate
3512 8
Foto: zeit.de
Președintele SUA a declarat că Ucraina, Georgia și Republica Moldova pot deveni membri ai parteneriatului nord-atlantic, dacă îşi doresc acest lucru şi dacă îndeplinesc criteriile de aderare, notează digi24.ro.

Potrivit sursei citate, liderul de la Casa Albă s-a referit în special la situația din Ucraina și fostele țări sovietice care au nevoie să-și întărească apărarea.

„Ucraina nu are nevoie de vorbe. NATO trebuie să facă paşi concreţi pentru a sprijini modernizarea şi consolidarea forţelor de securitate ucrainene. Şi, apropo, trebuie să facem mai mult pentru a sprijini şi alţi parteneri ai NATO să îşi întărească apărarea, inclusiv Georgia şi Republica Moldova. Şi trebuie să reafirmăm principiile în a căror bază s-a dezvoltat alianţa noastră. Pentru statele care îndeplinesc cerinţele noastre şi care pot contribui în mod semnificativ la securitatea aliată, uşa NATO rămîne deschisă”, a spus Barack Obama.

Precizăm că la Summitul NATO, demarat astăzi în Marea Britanie, participă și ministrul moldovean al Apărării, Valeriu Troenco. Unul dintre subiectele de pe agenda evenimentului se referă la criza din estul Ucrainei.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав