Cutremure stiri: 502

Cu Orange e mai simplu să ai grijă de sănătatea ta (VIDEO) ©

4 sep. 2014,, 17:12   Societate
3685 0
Foto: noi.md
Compania Orange Moldova a lansat serviciul inovator Orange True-Kare, accesibil deja şi în Moldova, fiind creat pentru persoanele care suferă de maladii cronice, precum şi pentru cele care au nevoie să-şi monitorizeze permanent starea de sănătate.

Orange True-Kare este un telefon care, odată conectat la o platformă online specializată oferă posibilităţi largi, împreună cu accesoriile suplimentare.

„Importanta acestui serviciu pentru consumatori constă în oferirea posibilităţii de a avea grijă atît de propria sănătate, cît şi de a celor dragi, zi de zi” ‒ menţionează Liudmila Climoc, director general al companiei Orange Moldova. ‒ Investiţiile Orange în domeniul sănătăţii consolidate prin activitatea Fundaţiei Orange, acum sînt dezvoltate prin lansarea acestui serviciu, care va fi un suport important în procesul de asigurare a asistenţei medicale”.

Telefonul are toate funcţiile standard ca ale unui telefon celular obişnuit: ecran mare şi color, sunet puternic, Bluetooth, GPS şi buton SOS, dar mai este dotat şi cu asemenea funcţii avansate, care permit monitorizarea parametrilor de sănătate. Telefonul poate fi configurat web, ceea ce asigură accesul la meniu de la distanţă, mai bine-zis, permite gestionarea online.

De avantajele serviciului se pot bucura doar cei care deţin Abonamentul Orange True-Kare. Contra sumei de 85 de lei lunar, compania asigură comunicarea automatizată cu platforma specializată, online. Telefonul True-Kare poate fi achiziţionat în rate, cu 0 lei avans iniţial, la preţul promoţional de 2999 de lei. Sînt propuse şi următoarele accesorii suplimentare: ceas (699 de lei), breloc (399 de lei), adaptor (349 de lei), dotate cu butonul SOS, care în caz de necesitate «va apela» serviciul de urgenţă.

Unicitatea acestui telefon inovaţional constă în caracteristicile sale avansate de monitorizare a sănătăţii. Dacă este accesat butonul SOS, în caz de urgenţă, va fi stabilită poziţia geografică a persoanei şi va fi apelat automat un număr de telefon programat din timp. În plus, planificarea și controlul special al urmării regimului de medicaţie, care poate fi efectuat nu numai de către utilizatorul dispozitivului, ci chiar de rude sau de către medicul de familie, prin intermediul web-platformei. Telefonul va contribui la îmbunătățirea eficienței și simplificarea controlului pacienţilor. Datorită acestui telefon inovaţional, medicii vor putea urmări procesul tratamentului și dinamica rezultatelor.

Andrei Uncuta, Director Institutul de Neurologie: „În unele situaţii, produsul poate fi integrat cu serviciul de asistenţă medicală de urgenţă. Atunci când este necesar sau pacientul este singur, prin apăsarea butonului, primeşte asistenţă medicală”.

Andrei Preaşcă, Director vînzări şi clienţi corporativi, Orange Moldova: „ Cu ajutorul dispozitivelor True-Kare va fi posibilă monitorizarea parametrilor medicali, precum glicemia, tensiunea, greutatea, temperatura, planificarea medicaţiei şi informarea despre administrarea medicamentelor. Telefonul permite setarea sarcinilor zilnice, a vizitelor la medic şi a zilelor de naştere sau a altor evenimente.

Platforma online permite expedierea rapoartelor medicului sau altei persoane abilitate, informarea printr-un sistem de alerte despre orice situaţie neplanificată precum rezultate deviate ale măsurărilor, neadministrarea medicamentelor planificate, baterie descărcată şi altele.

Pentru a testa noul serviciu, Compania Orange planifică, de asemenea, să trimită 40 de telefoane pacienților a patru instituții medicale din capitală, printre care şi celor de la Centrul Cardiologic și Institutul de Neurologie și Neurochirurgie.

Andrei Usatîi, Ministrul Sănătăţii al Republicii Moldova: „Consideram că serviciile electronice joacă un rol-cheie în dezvoltarea sistemului medical autohton. Odată cu lansarea True-Kare, sîntem convinşi că medicii vor avea încă o posibilitate sa acceseze informaţii cu ajutorul calculatorului, să monitorizeze anumiţi parametri la distanţa, fapt ce le permite pacienţilor să fie sub supraveghere medicală fără a se deplasa la cabinetul medical”.

Platforma True Kare a cîştigat rapid popularitate şi în rîndul cetăţenilor din alte state. Aceasta este pe larg utilizată în ţări precum Franţa, Marea Britanie, Portugalia.

Carlos Azevedo, reprezentant al Comitetului Executiv True-Kare: „Compania pe care o reprezint se află în topul companiilor IT din spaţiul european. Sîntem mîndri că am venit cu această inovaţie şi în Moldova. Lansat recent în ţările spaţiului european, acest serviciu a devenit foarte popular. Faptul că este un serviciu integru care oferă posibilitatea de a monitoriza starea de sănătate 24 din 24 de ore şi compatibilitatea cu alte sisteme informaţionale îl face atractiv atît pentru publicul larg, cît şi pentru comunitatea medicală.

Serviciul Orange True-Kare este acum disponibil în toate magazinele Orange. Pentru a afla mai multe despre acest serviciu, accesaţi site-ul www.orange.md/true-kare.

De asemenea, telefonul poate fi testat la standul Orange din cadrul Expoziției Internaționale Specializate MoldMEDIZIN & MoldDENT, în perioada 9-12 septembrie.


0
0
0
0
0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав