Arşiţa stiri: 229
Preşedintele stiri: 4160

Andrievcshi: E degrabă să-l aruncați pe Ghimpu la gunoi

5 sep. 2014,, 17:15   Politică
4574 9
Foto: gzt.md
„Mihai Ghimpu are un foarte bun simț politic. Declarația lui privind necesitatea modificării Constituției țării în scopul excluderii statutului de neutralitate este o temă electorală bună”, a declarat pentru NOI.md, analistul politic, Vitalie Andrievschi.

Șeful liberalilor Mihai Ghimpu a comunicat în cadrul conferinței de presă că colegii lui de partid pregătesc un șir de inițiative legislative, ce prevăd modificarea Strategiei Securității Naționale a țării, precum și a Constituției RM în vederea excluderii statutului de neutralitate al țării.

„Trebuie să recunoaștem – liderul PL a privatizat la timp această temă și acum o va utiliza din plin. Pe fonul scăderii ratingului Partidului Liberal, a pierderii unei părți semnificative a membrilor săi și, respectiv, a electoratului, el a căutat insistent o idee, capabilă să scoată formațiunea politică din criză. Și a găsit-o”, a precizat expertul.

În opinia interlocutorului, „Ghimpu este un adevărat pionier și chiar dacă cineva ar dori să-i ia asul, acest lucru doar va spori ponderea liberalilor: voi ați tăcut de frică, în timp ce noi am declarat despre necesitatea de a găsi susținerea NATO, vor țipa ei”.

„Este foarte posibil că liberalii vor propune desfășurarea referendumului național pe această problemă, împreună cu alegerile. Chiar dacă acesta va fi inclus pe agenda alegerilor, plebiscitul nu ca acumula voturile necesare, însă va spori voturile PL”, consideră analistul.

„Nu, se înșală amarnic cei, care se grăbesc să-l arunce la rampa istoriei pe Ghimpu. El mai are praf în pușcă”, a conchis Andrievschi.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав