X 
Transnistria stiri: 1451
Preşedintele stiri: 4081

Noile plăcuțe auto sunt protejate de falsificări (VIDEO)

6 sep. 2014,, 15:00   Societate
9713 0
Foto: noi.md
Producția plăcuțelor auto în țară a suferit schimbări esențiale. Numerele de înmatriculare acum au un grad sporit de protecție și se află la evidență strictă.
„Anul acesta, noi am stabilit un sistem sigur și clar de evidență a numerelor de înmatriculare a automobilelor. Astăzi, noi putem în orice moment să povestim despre orice număr, unde a fost fabricat, unde se află și care sunt stocurile. Totodată, a fost soluționată problema falsificării plăcuțelor. Noul sistem nu mai permite dublarea lor. Iar în cazul pierderii numerelor, duplicatul poate fi realizat doar avînd un certificate de la poliție”, a comunicat pentru NOI.md, directorul general al ÎS „Registru”, Sergiu Railean.
Potrivit lui, din contul reducerii cheltuielilor de producție, de la începutul acestui an, prețul unui numărul de înmatriculare s-a redus cu 50 de lei.

Acum, confecționrarea plăcuței pentru automobil constituie 340 lei. Numerele personificate costă de ls 1000 pînă la 1500 de lei.
Din 2014, de producția numerelor de înmatriculare a automobilelor în Moldova se ocupă ÎS Centrul de resurse informaționale de stat „Registru”. Tenderul pentru dreptul de executare a plăcuțelor a fost cîștigat de către o companie specializată din Polonia.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?