X 
Cutremure stiri: 502

Antiufeev a întreprins o tentativă de lovitură de stat la Donețk?

6 sep. 2014,, 03:03   Externe
19574 7
Foto: lenta.ru
Statul Major al autoproclamatei RPD a infirmat declarația ministrului securității de stat Leonid Baranov, care la 5 septembrie a anunțat despre o tentativă de lovitură de stat, relatează MK.

Potrivit lui Baranov, primul vice-premier al republicii populare Donețk pentru lucrul cu organele de drept, Vladimir Antiufeev, profitînd de faptul că conducerea republicii a plecat la negocieri la Minsk, a încercat să acapareze puterea la Donețk.

Baranov a explicat că Antiufeev a încercat să scoată din funcție cîțiva miniștri și a pus în locul lor alte persoane, a emis mandate de arest pentru activiștii RPD și a închis-o în subsol pe secretara lui Baranov.

Statul major al RPD infirmă informația cu privire la tentativa de lovitură de stat. În Sovietul suprem al RPD au declarat că nu au auzit nimic despre așa ceva.

"Se desfășoară sesiunea Sovietului suprem al RPD. Aceasta are loc în regim obișnuit. Despre tentativa de lovitură de stat nu am auzit nimic", - a declarat membrul Sovietului suprem al RPD, Miroslav Rudenko.

Amintim că, fostul ministru al securității din autoproclamata rmn, Vladimir Antiufeev, în luna iulie a fost numit în una din funcțiile de conducere în RPD. Sosirea lui în RPD a fost comentată ca o indicație a Moscovei de a continua lupta pentru sud-estul Ucrainei. Potrivit publicației, la începutul anilor 1990 Antiufeev și-a început activitatea în autoproclamata rmn și a jucat un rol important în dezvoltarea sistemului securității de stat a republicii nerecunoscute.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав