Transnistria stiri: 1408
Preşedintele stiri: 4069

Ex-premierul FR i-a cerut lui Obama să renunțe la Premiul Nobel

6 sep. 2014,, 04:03   Externe
8118 14
Foto: rferl.org
Fostul prim-ministru rus, Serghei Stepașin, i-a propus președintelui SUA , Barack Obama, să renunțe de bună voie la "Premiul Nobel pentru Pace", primit în 2009. Stepașin i-a scris o scrisoare foarte emoțională lui Obama, notează Newsru.com.

"Cred că ar trebui să renunțați la Premiul Nobel pentru Pace, ca să nu devalorizați această înaltă distincție în ochii lumii - scrie fostul prim-ministru. Premiul pentru Pace ar trebui să fie deținut de un pacificator, iar dvs sînteți, din păcate, un adevărat "șoim", care se îmbracă în haine de pacificator și pretinde faima părintelui unui nou război rece".

În scrisoarea sa către președintele Statelor Unite Stepașin îl acuză de susținerea mișcărilor islamiste radicale și tentativele de răsturnare a președintelui Bashar al-Assad. "În Afganistan, Irak, Libia, Yemen, Siria nu ați atins niciun obiectiv din cele declarate și nu ați stabilit niciun fel de reforme și libertăți democratice. Sub sloganul apărării intereselor naționale ale SUA ați pus pe jar jumătate de lume - și astăzi aceasta se numește haos controlat", - scrie ex-premierul.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?