Cutremure stiri: 506

Un fost colaborator al FSB, Evgheni Vereşceaga, este noul copreşedinte al CUC pentru Rusia

9 sep. 2014,, 10:20   Societate
4864 1
Foto: gospmr.ru
Noul copreşedinte al Comisiei Unificate de Control (CUC) pentru Rusia a devenit Evgheni Vereşceaga, fost colaborator al Serviciului Federal de Securitate (FSB) al Federaţiei Ruse, colonel în rezervă. Vereşceaga îl va substitui în acest post pe Vasili Corcimari.

Agenţia "Infotag" comunică, cu referire la site-ul liderului tiraspolean, Evgheni Şevciuk, că luni Vereşceaga i-a fost prezentat preşedintelui transnistrean.

"Sperăm că sarcinile înalte şi complexe care stau în faţa lui Evgheni Mihailovici vor fi rezolvate împreună cu reprezentanţii dvs., cu echipa dvs.", a declarat consilierul-ambasador al Ambasadei Federaţiei Ruse în Moldova, Vsevolod Filipov, prezent]ndu-l pe Vereşceaga.

Şevciuk a menţionat importanţa conlucrării tuturor participanţilor la operaţiunea de menţinere a păcii şi a membrilor CUC.

"Incidente de tot felul continuă în Zona de Securitate. Minimizarea lor se reuşeşte, în mare parte, datorită activităţii CUC. Cu regret, partenerii noştri au transformat în practică blocarea activităţii acesteia. Dar, oricum, CUC este un instrument în funcţiune, menit să menţină pacea, să aplaneze contradicţiile. Transnistria va acţiona în cadrul acordurilor semnate. Noi le executăm strictamente şi acordăm sprijin CUC în exercitarea de către aceasta a funcţiilor pe teritoriul RMN", a afirmat el.

Prezentarea oficială a noului copreşedinte al CUC pentru Federaţia Rusă va avea loc în şedinţa ordinară a comisiei joi, 11 septembrie.

Vereşceaga are 52 de ani, iar în ultimii ani a lucrat ca reprezentant al MAE al Rusiei la Petropavlovsk-Kamceatski. Pînă atunci a fost director executiv la SRL "Bel Cam Tur", specializată în afaceri de turism în ţinutul Kamceatka. Are rangul diplomatic de al doilea secretar de clasa I.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав