Arşiţa stiri: 233
Preşedintele stiri: 4150

MAE rus a promis contrasancțiuni ca răspuns la atacurile SUA

13 sep. 2014,, 01:39   Externe
4641 6
Foto: ntv.ru
Ministerul rus de Externe a comentat cu privire la introducerea de noi sancțiuni anti-ruse de către SUA. Moscova le apreciază "ca încă un pas ostil pe făgașul cursului de confruntare adoptat de administrația americană", potrivit site-ului MAE al FR.

"Casa Albă demult ar fi trebuit să înțeleagă că jongleria cu sancțiunile nu ne va forța să schimbăm poziția noastră de principiu. Noi nu vom acționa de dragul ambițiilor geopolitice ale SUA și calculelor acelor politicieni care doresc să folosească Ucraina pentru a descuraja Rusia.

Cei de la Washington, care continuă să amplifice sancțiunile, ignorînd nu numai interesele businessului american, dar și rațiunile de securitate națională care dictează necesitatea de a consolida cooperarea cu Rusia în menținerea stabilității la nivel global, cît și în abordarea unor astfel de provocări contemporane ca terorismul internațional și a traficul de droguri, acționează împotriva intereselor SUA", - declară MAE al FR.

Ministerul rus de Externe a declarat că contrasancțiunile Federației Ruse nu se vor lăsa așteptate. Se subliniază că aceasta este o măsură forțată și că "ușa pentru cooperarea bilaterală constructivă și sinceră" cu SUA rămîne deschisă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав