X 
Transnistria stiri: 1408
Preşedintele stiri: 4073

Parlamentul Franței va urgenta ratificarea Acordului de asociere

17 sep. 2014,, 16:41   Politică
2981 0
Foto: parlament.md
Președinta Grupului de prietenie cu Republica Moldova din cadrul Senatului Republicii Franceze, Josette Durrieu, a anunțat că Parlamentul Franței va urgenta ratificarea Acordului de asociere RM-UE. Anunțul a fost făcut în cadrul unei întrevederi cu spicherul Igor Corman, informează NOI.md.

Senatoarea și-a exprimat speranța că Consiliul Europei va încheia procedura de monitorizare a Republicii Moldova, pe fondul progreselor înregistrate. De asemenea, Josette Durrieu a anunțat disponibilitatea Senatului Franței de a iniția o colaborare cu Parlamentul Republicii Moldova în vederea preluării bunelor practici și a experienței franceze în domeniul descentralizării și asigurării autonomiei locale.

La rîndul său, Igor Corman, le-a mulțumit senatorilor francezi pentru suport și a vorbit despre evoluțiile politice din țară. „Am obținut rezultate remarcabile în relația cu UE, dar există și multe provocări în regiune la care trebuie să facem față”, a declarat Corman.

Deputații Grupului de prietenie cu Republica Moldova din cadrul Senatului Republicii Franceze efectuează o vizită la Chișinău, în perioada 16-20 septembrie 2014. Din componența delegației fac parte senatorii Josette Durrieu, Patrice Gélard și Jean-Claude Frécon.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?