Arşiţa stiri: 229
Preşedintele stiri: 4160

Primarul Chișinăului: Ziua Vinului trebuie să dureze 2 săptămîni

22 sep. 2014,, 12:30   Societate
2929 5
Foto: noi.md
În acest an Ziua Vinului va avea loc mai devreme decît în anii precedenți – pe 4-5 octombrie. Sărbătoarea se va desfășura în Piața Marii Adunări Naționale din capitală, a anunțat viceprimarul Chișinăului Nistor Grozavu în cadrul ședinței serviciilor municipale.

Totodată, primarul capitalei, Dorin Chirtoacă, a propus ca pe viitor Ziua Vinului să fie un eveniment la o scară mai largă și să dureze mai mult, la fel ca Festivalul Oktoberfest din Munchen.

„Sărbătoarea nu trebuie să fie redusă doar la expoziție și degustare, care uneori se transformă într-un consum exagerat de alcool. La Munchen se bea bere și sărbătoresc 6 milioane de oameni, iar festivalul durează pînă la trei săptămîni. Ar fi bine ca Ziua Vinului să dureze mai mult de două zile. De exemplu, să demareze la începutul lunii octombrie și să se încheie la 14 octombrie, de Hramul Chișinăului. Ar fi un beneficiu pentru oraș, țară, pentru turiști și producători. Nu este corect să stai cu vinurile în beciuri”, consideră edilul.

„Chiar cu riscul de a fi criticat, sînt deschis pentru discuții și promovarea acestei inițiative. Ori transformăm Ziua Vinului într-o carte de vizită a Moldovei, ori această sărbătoare va rămîne în variată de expoziție. Pe 1 octombrie se încheie Oktoberfest, turiștii vor veni la noi la Festivalul Vinului și vor putea încă două săptămîni să-și întremeze sănătatea cu băuturi proaspete. Sărbătoarea oficială să fie organizată pe 4-5 octombrie, iar apoi încă o săptămînă transportul să evite centrul capitalei, să vedem cum vor reacționa orășenii”, a spus primarul.

Nistor Grozavu a menționat că în acest an conceptul sărbătorii va fi schimbat. „Accentul va fi pus nu pe degustarea vinurilor, ci pe familiarizarea cu tradițiile vinificației, cultura consumului de vin, schimbul de experiență și prezentarea acestui produs cetățenilor străini”, a spus Grozavu.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав