Transnistria stiri: 1408
Preşedintele stiri: 4073

La Chişinău va fi prezentată o expoziţie a lucrărilor tinerelor talente, prilejuită de jubileul liceului „Igor Vieru”

22 sep. 2014,, 16:30   Societate
5794 0
Foto: decorative.ro
În perioada 23 septembrie – 9 octombrie, Centrul Expoziţional „C. Brâncuşi” va găzdui o expoziţie a tinerilor talente de la Liceul Academic de Arte Plastice „Igor Vieru”, relatează NOI.md.

Expoziţia jubiliară a elevilor de la liceul „Igor Vieru” este dedicată celei de 45-a aniversări a activității artistice. La expoziţie vor fi prezentate portrete, peisaje, obiecte din ipsos realizate de către liceeni în ultimii 10 ani. Lista lucrărilor va include şi tezele de diplomă care prezintă rezultatul studiilor elevilor, eforturile lor de-a lungul anului.

„Aceste lucrări arată la ce nivel aspiră tinerii din liceul nostru. Majoritatea liceenilor obţin premii şi medalii la numeroase concursuri internaţionale. Noi sîntem unicul liceu republican de profil şi, după terminarea studiilor, absolvenţii aspiră la o dezvoltare ulterioară, continuîndu-şi studiile la diferite academii de arte din Roma, Bucureşti, Moscova. Mulţi dintre ei devin membri ai uniunilor artiştilor plastici”, a menționat unul dintre directorii adjuncți ai liceului.

Unul dintre profesorii Liceului Academic de Arte Plastice a fost pictorul Igor Vieru, autorul a peste 70 de picturi şi 12 colecţii de ilustraţii la cărţi, al cărui nume îl poartă instituţia de învăţămînt din anul 1994. Igor Vieru, la timpul său, a fost distins cu Ordinul „Insigna de Onoare”, cu Premiul de Stat, a obţinut titlurile de maestru emerit în arte şi artist plastic al poporului din RSSM.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?