X 
Transnistria stiri: 1451
Preşedintele stiri: 4078

Lukașenko vine la Chișinău

23 sep. 2014,, 15:55   Politică
4636 0
Foto: mediafax.ro
Președintele Republicii Belarus, Alexandr Lukașenko, va întreprinde o vizită la Chișinău în perioada 24-25 octombrie, la invitația șefului statului, Nicolae Timofti, relatează NOI.md.

Demnitarul va fi primit la Reședința de Stat de către Timofti, în partea a doua a zilei, în cadrul unei ceremonii oficiale. Ulterior, cei doi șefi de stat vor semna un șir de acorduri bilaterale. Agenda vizitei lui Lukașenko la Chișinău include o serie de întrevederi cu spicherul Igor Corman, premierul Iurie Leancă, dar și cu liderii fracțiunilor parlamentare.

Este preconizată și semnarea cu partea belarusă a contractului de livrare în anul 2015 a seturilor de troleibuze „Belcommunmaş” pentru asamblarea la Chişinău.

Totodată, în cadrul vizitei lui Lukașenko, pe 24 septembrie se va desfășura un forum de afaceri moldo-belarus, la care vor participa, pe lîngă oficiali, reprezentanți ai 36 de companii belaruse. Este vorba de companii din domeniul băuturilor alcoolice, construcțiilor, lactatelor, mezelurilor, industriei chimice, construcțiilor și electromecanicelor. În cadrul evenimentului, participanții vor discuta despre condițiile de acces pe piața Uniunii Europene și a Uniunii Vamale pentru produsele companiilor mixte, fabricate în Moldova. De asemenea, camerele de comerț și industrie din Moldova și Belarus vor semna un acord de colaborare.

Pe 25 septembrie, delegația din Belarus va depune flori la monumentul domnitorului Ștefan cel Mare și Sfînt. Programul vizitei lui Lukașenko se va încheia în aceeași zi.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?