Cutremure stiri: 506

Ministerul de Externe al Rusiei acuză Japonia de 'incapacitate de a-și construi independent politica externă'

25 sep. 2014,, 01:59   Externe
7238 9
Foto: minvostokrazvitia.ru
Impunerea de către Japonia a unor noi sancțiuni împotriva Rusiei atestă incapacitatea acestei țări de a-și construi în mod independent politica externă, a declarat miercuri Ministerul de Externe al Federației Ruse, potrivit Interfax.

Vedem în acest pas inamical o nouă dovadă a incapacității părții nipone de a-și construi independent linia politică externă', a comentat miercuri diplomația rusă, pe marginea noilor sancțiuni introduse de Tokyo la adresa Moscovei.

Potrivit MAE rus, 'sancțiunile unilaterale sunt ilegitime, nu-și ating niciodată scopul și nu fac decât să ducă la o amplificare a tensiunilor în cadrul relațiilor internaționale'.

În opinia diplomației ruse, 'decizia guvernului nipon este lipsită de logică în contextul acordurilor concrete încheiate la 5 și 19 septembrie de Grupul de contact de la Minsk în vederea asigurării regimului de încetare a focului în sud-estul Ucrainei'.

Guvernul japonez a anunțat miercuri un nou pachet de sancțiuni împotriva Rusiei ca urmare a situației din Ucraina. Noile sancțiuni vizează, potrivit canalelor media citate, cinci bănci rusești — Sberbank, VTB, Gazprombank, Vneșeconombank și Banca Agricolă.

Acesta este al patrulea pachet de sancțiuni adoptate de Tokyo împotriva Rusiei din luna martie. În primele trei cazuri, Japonia a adoptat sancțiunile mai târziu decât partenerii săi occidentali și măsurile restrictive au fost mai moderate.

Secretarul general al guvernului nipon, Yoshihide Suga, anunțase anterior, într-o conferință de presă, adoptarea unor sancțiuni suplimentare de către executivul de la Tokyo împotriva Rusiei în legătură cu situația din Ucraina.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав