X 
Preşedintele stiri: 4158

Candu a plecat la Moscova pentru a discuta problemele comerciale și energetice

25 sep. 2014,, 16:15   Economie
3437 0
Foto: omgmd.com
Vicepremierul, ministrul Economiei al Republicii Moldova, Andrian Candu, a plecat la Moscova pentru a participa la reuniunea Consiliului Energetic al CSI și a discuta cu colegii din Rusia problemele comerciale și energetice, informează NOI.md. În ajunul vizitei Andrian Candu a comunicat jurnaliștilor că pe parcursul celor două zile cît se va afla în capitala rusă va avea întrevederi cu vicepremierul rus, copreședintele Comisiei interguvernamentale moldo-ruse pentru cooperare comercial-economică, Dmitri Rogozin, ministrul Energeticii al Rusiei, Alexandr Novak, alți oficiali de rang înalt din cadrul Guvernului Federației Ruse.

În cadrul întrevederilor se va discuta despre data și locul desfășurării ședinței următoare a Comisiei interguvernamentale moldo-ruse pentru cooperare comercial-economică, posibilitatea anulării interdicțiilor la livrarea fructelor și conservelor din fructe și legume moldovenești, precum și despre semnarea contractului de livrare a gazelor naturale rusești în Republica Moldova.

Părțile urmează să stabilească dacă vor fi prelungite actualele contracte de livrare și tranzitare a gazelor naturale sau vor semnate contracte noi. Andrian Candu a menționat că această problemă va fi abordată în contextul noilor circumstanțe apărute. În particular, este vorba despre decizia Ucrainei de a modifica metodologia de calculare a tarifelor la tranzitul gazelor naturale, ceea ce ar putea influența prețul final la gazele naturale pentru Moldova.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав