X 
Cutremure stiri: 506

Ministerul Educaţiei a anunţat liceele care au prezentat cele mai bune rezultate la BAC

25 sep. 2014,, 18:30   Societate
4180 0
Foto: edu.md
Elevii de la liceele „Prometeu”, „Mircea Eliade” şi liceul Academiei de Știinţe au înregistrat cele mai bune rezultate la BAC. Aceste date sînt prezentate în raportul Ministerului Educaţiei cu privire la rezultatele finale ale examenelor de bacalaureat.

Conform datelor, absolvenţii acestor licee au înregistrat o medie mai mare de 8, demonstrînd o rată de promovare de 100 la sută. Cele mai mici rezultate au fost atestate la Liceul Teoretic „Sergiu Coipan”, satul Selemet, raionul Cimişlia, unde rata de promovare a constituit 0 la sută.

În plus, în acest an a fost atestată o rată de promovare a examenului de bacalaureat mai mică decît în anul trecut constituind 56,07 la sută, care este cu circa 12 puncte procentuale mai puţin decît 2013.

Ministerul Educaţiei explică rezultatele corespunzătoare printr-un număr mare de liceeni – restanţieri din anii precedenţi. Numărul acestora a constituit aproximativ 23 la sută.

În acest an, la examenul de bacalaureat a fost atestat un număr mai mic de elevi cu medii mari: doar doi liceeni au obţinut nota 10 la toate obiectele, 181 de elevi au înregistrat o medie de la 9 la 9,99 şi 1136 de elevi – o medie de la 8 la 8, 99.

Rata de promovare a sesiunii de bacalaureat s-a dovedit a fi mai mică la absolvenţii de profil real decît la absolvenţii de profil umanist. Totodată, absolvenţii de profil real au obţinut note mai mari.

Rezultatele din raport, de asemenea, au arătat că nivelul de pregătire al candidaţilor din licee e mult mai mare decît cel al absolvenţilor de colegii şi universităţi, constituind 71 la sută vizavi de 43 la sută. A mai fost relevat faptul că nivelul de pregătire a elevilor în mediul urban e mai mare decît în cel rural.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав