X 
Transnistria stiri: 1451
Preşedintele stiri: 4081

La Soroca au început lucrările de construcţie a locuinţelor sociale

26 sep. 2014,, 10:45   Societate
3944 0
Foto: trm.md
În Soroca, joi, au început lucrările de construcţie a locuinţelor sociale, cu sprijinul financiar al Băncii de Dezvoltare a Consiliului Europei (CEB).

Potrivit agenţiei "Infotag", viceministrul Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor Victor Zubcu a declarat la ceremonia de lansare a lucrărilor că beneficiarii locuinţelor vor fi persoane socialmente vulnerabile şi tineri profesionişti.

Beneficiarii apartamentelor vor fi selectaţi de o comisie specială în baza documentelor depuse. „Va fi finalizată construcţia a două clădiri, începute în urmă cu peste 20 de ani. Acestea vor avea 72 de apartamente dotate cu instalaţii sanitare, TV prin cablu şi internet şi chiar mobilier de bucătărie", a declarat viceministrul.

Proiectul din Soroca este estimat la 2,1 milioane de euro, dintre care 65% vor constitui creditul CEB pe un termen de 20 de ani, cu o perioadă de graţie de cinci ani, iar restul – contribuţia autorităţilor locale, care include zona de lucru, documentarea şi contribuţia de 160 de mii de euro.

În iulie 2014 a fost dat în exploatare un bloc de 40 de apartamente pentru familii cu venituri mici din Călăraşi, iar în octombrie se aşteaptă darea în exploatare a unei case de locuit în raionul Briceni.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?