X 
Cutremure stiri: 502

La Chișinău vor fi marcate Zilele Culturii Japoneze

28 sep. 2014,, 11:00   Societate
5874 0
Foto: be.convdocs.org
În perioada 29 septembrie -1 octombrie la Chișinău se vor desfășura o serie de evenimente dedicate Zilelor culturii japoneze. Evenimentul este organizat de Centrul de cultura și artă japoneză „Ikenobo”, în parteneriat cu Ambasada Japoniei în Republica Moldova, informează NOI.md.

Invitatul special al sărbătorii va fi maestru al Institutului de Ikebana „Ikenobo” din Kyoto, Japonia, Midori Yamada, recunoscută la nivel internațional pentru promovarea artei ikebana, arta picturii Sumi-e și ceremonia ceaiului.

Astfel, pe 29 septembrie, la Teatrul „Mihai Eminescu” din Chișinău, maestrul Yamada va dezvălui publicului din Moldova străvechea artă a ikebanei și va povesti despre cea mai veche școală de ikebana din Japonia, care a celebrat 552 de ani de la fondare în acest an. Evenimentul va începe la ora 18:00, iar intrarea va fi liberă.

Șirul evenimentelor dedicate culturii japoneze vor continua pe 1 octombrie, în incinta Bibliotecii Naționale, unde vor avea loc workshop-uri găzduite de același maestru.

Menționăm că Zilele japoneze au fost lansate în 1998, la inițiativa Centrului de cultură și artă japoneză „Ikenobo”. Principalul obiectiv al evenimentelor este promovarea culturii și artei japoneze în Moldova.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав