Arşiţa stiri: 233
Preşedintele stiri: 4151

Robotul Lenocika ridică starea de spirit a pasagerilor

30 sep. 2014,, 00:02   Externe
3885 1
Foto: lenta.ru
Pe aeroportul Vnukovo din Moscova a apărut un robot umanoid, care a primit numele Lenocika, unul din cele mai populare nume feminine din Rusia.

Robotul dezvoltat de specialiști de la centrul de inovații Skolkovo se mișcă printre pasageri, îi ajută să se înregistreze și răspunde la întrebări. De exemplu, cum se poate ajunge la ieșire, unde se află farmacia sau punctul de schimb valutar. Pentru a se înregistra cu ajutorul robotului Lenocika, pasagerul trebuie să apropie de el smartphone cu QR-cod, care este trimis în momentul rezervării, iar imprimanta robotului tipărește un card de îmbarcare.

Robotul Lenocika comunică cu pasagerii atât în limba rusă, cât și în limba engleză. Pasagerul se adresează robotului, iar acesta recunoaște limba de comunicare. În afară de aceasta, robotul explică pasagerilor cum să se conecteze la Wi-Fi, efectuează sondaje în rândul pasagerilor referitoare la calitatea serviciilor de pe aeroport.

Robotul are o față feminină atrăgătoare, care poate fi schimbată în funcție de setările de pe ecranul LCD. În memoria robotului Lenocika există câteva variante ale feței. Pentru fiecare tip, dezvoltatorii au creat o mimică proprie și o înclinare a capului.

Pasagerii spun că Lenocika este foarte drăguță și îmbunătățește starea de spirit a pasagerilor. De serviciile robotului se poate folosi gratuit oricine dorește. Dezvoltatorii robotului asigură că sunt dispuși să instaleze asemenea dispozitive și pe alte aeroporturi din capitala rusă, în muzee, la expoziții și în alte locuri publice.

Roboții au început să fie introduși în mod activ în Rusia în multe sfere ale vieții. Însă robotul umanoid Lenocika care vorbește și răspunde la întrebări a fost prezentat publicului pentru prima oară.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав